Oyalı Yazma Modelleri-Örnekleri

El işi oyalı yazmalar, iğne oyaları ve boncuklu oyalı yazma kenarı nasıl yapılır. Desenli yazmaların çiçek renkleri ile uyumlu ipler ve pullar, boncuklar, tercih edilir. Kolay yapılan iplik oyaları, iğne oyaları ve boncuklu oyalar yazma kenarına işlenebilir, yada ayrı olarak işlediğiniz oyaları, yazma kenarına iğneyle diker veya tığ ile birleştirebilirsiniz. İğne oyası yapılışında çiçek modelleri, rengarenk güller, hayvan figürleri, renkli doğa çiçekleri ile iğne oyaları yaparak genç kızların çeyiz sandıklarına ayrı bir değer katabilirsiniz. Yazma kenarına çeşitli iğne oyası örnekleri ve tığ işi iplik oyaları işlendiğinde kapalı bayanların en önemli aksesuarı tamamlanmış olacaktır. Hayvan figürlü iğne oyaları, tığ işi oya örnekleri, kolay yapılan iplik oyaları, günlük kullanılan yazmalara ve çeyizlik yazma kenarına tasarlandığında çok güzel modeller ortaya çıkmış olacaktır. Filteke ile yapılan iplik oyaları, biraz daha zahmetli ve emek isteyen bir el işi türü'dür. Renkli pullar'la yapılan yazma oyaları ile fularlar da süslenebilir. İğne oyasından broşlar, kolyeler, küpeler, bileklikler ve kadınlara özel bir çok aksesuar takılar yapıl maktadır. Papatyalı iğne oyası çeşitleri'de yine takı ve aksesuar olarak da kullanılmaktadır. Kır çiçekleri olarak bilinen papatyalar'la, tığ oyaları, iğne oyaları, işleyerek annelerimiz, ninelerimiz baş örtüsü modasını elde etmiş olacaklardır. Günlük kullanılan oyalı yemenilere renkli pullar ve ışıltılı boncuklarla en güzel oya örnekleri yapabilirsiniz. Kurdele ile yapılan oya çeşitleri ve renkleri de yazma desenleri ile uyumlu bir şekilde kullanılabilir. İki renkli iğne oyaları, üç renkli iplik oyaları, yeşil iplerle yazma kenarına yapraklar, çiçek sapları ve farklı süslemeler üzerine renkli iplerle güller, çiçekler ve birbirinden gösterişli yazma oyaları yapılmaktadır.
İki renk iğne oyaları yaparken her çiçek arasına yeşil iplerle yapraklar yerleştirilir. Tığ ile yapılan iğne oyası modelleri, daha kolay ürer ve daha yaygındır. iğne oyası yapılışı biraz daha fazla emek ister. Kırmızı yazma kenarına kırmızı beyaz çiçeklerle kelebek iğne oyası işlenmiş. Her bir çiçek arasına yeşil yapraklar tasarlanmış. Mütevazi kadınların baş örtüsü oyalı yazmalar, yılın her mevsiminde kullanılırken, fularları süsleyen rengarenk iğne oyaları, kadın aksesuarı koleksiyonunda önemli bir yeri vardır her zaman.
Yazma kenarı iğne oyalarından farklı çiçekler yapılarak, iğne oyası broşlar, yaparak aksesuar takılar, da yapabilirsiniz. Rengarenk iplerden iğne oyası çeşitleri, işleyerek mevlüd örtüleri, renkli yazmalar, yemeniler ve fular kenarına süslemeler yaparak bambaşka güzellikler yaratabilirsiniz. Doğanın en güzel çiçeklerinin  bir benzeri olarak iğne oyaları, hayatımızın bir parçası gibi dir. El işlerinde birbirinden güzel ve yapımı kolay iğne oyası örnekleri çeyizlerin de vazgeçilmezi'dir
Tığ ile işlenen çiçekli yazma oyasında beş renk iplikler kullanılarak, çok güzel oyalı pembe yazma yapılmış. sarı çiçek, kahverengi ve pembe çiçek oyalar tığ ile işlenerek çeyizlik yazmalar hazırlanmış. Oya yapımına başlamadan önce sık iğne ile yazmanın kenarı çepeçevre işlenir. Yapımı çok kolay olan sık iğne bir zincir aralıklarla ya da hiç zincir çekmeden tıpkı bir ray gibi dört bir kenarı tek bir renk iple çevrilir tığ yardımı ile. 
Birbirinden farklı tığ oyalarını bir arada görebilirsiniz. Büyük çiçekli tığ oyaları, ara mesafesi daha fazla olmalı ki daha güzel bir görsellik yakalansın. Mor menekşeli çiçek oyası tığ işi. Laleli pembe tığ oyası, bordo krem halkalı oya ve lacivert yazma kenarına mavi-yeşil tığ oyaları işlenerek, yazma kullanan kadınların olmazsa olmazı, baş örtüleri oyalı yazmalar model model ve rengarenk. Yapılışı oldukça kolay olan, tığ oyası yazma kenarı, yeni öğrenecek olanlar için de, birbirinden güzel modelleri bir arada görebilirsiniz.
Kelebekli iğne oyası. Yazma üzerine iğne ile yapılan iki renkli pembe yeşil kelebek oyası, muhteşem ve göz alıcı bir model. Yeni model iğne oyalarında doğanın tüm güzelliklerini görmek mümkün. Çiçekli oyalardan, hayvan figürlü oya çeşitleri ve örnekleri ile bütünleşen yaşam tarzımız oldukça renkli ve hareketli geçmekte. İki renkte yapılan kelebek yeşil pembe iğne oyası örümcekli ve çiçek çiçek. Daha farklı renkte de yapabileceğiniz, kelebekli iğne oyaları, değişik renkte yazmalara da işlenebilir. 

Laleli iğne oyası örneği. Yine iki renkten işlenmiş mavi lale iğne oyası modeli, farklı renklerde iplerle de işlenerek çeyizlere daha fazla önem kazandırılabilir. Günlük kullanılan yemeniler rengarenk iğne oyaları ve tığ oyası modelleriyle daha fazla güzelleşebilir. Yazma üzerine örümcekli lale örneği yapılışında krem rengi ve mavi ipler tercih edilmiş. Her renk iple işleyebileceğiniz, iğne oyası lale örnekleri iğne veya tığ ile yapılmaktadır. Yazma rengine en uygun ipleri seçerek yapacağınız oya modellerini yazma üzerine başlayabilirsiniz.
Şifon fular üzerine yeşil yapraklı iğne oyası işlenmiş. İki renkte top oyalar, ponpon veya boncuk üzerine yapabileceğiniz top oya modelleri arasına küçük çiçekler işlenerek görselliği ile göz kamaştırabilir. İster yazmalara isterseniz de renkli şifon kenarına rengarenk top oyalara iğne oyası çiçekleriyle farklılık kazandırabilir, aksesuar fularla, iğne oyası takı çeşitleri ve yazma kenarına oya çeşitleri yapabilirsiniz. Yeşil yapraklı mor-beyaz top oya örneği ve kolay yapılışı ile oya tutkunu hanımların gözdesi olabilir.
Papatyalı iğne oyası, yapılışında beyaz-sarı ipler kullanılır. Papatya çiçeği oya örneği iğne ile yapılan ve oldukça emek isteyen bir el işi'dir. Beyaz iplerle yapılan papatya çiçekleri, yazma oyaları, papatyadan iğne oyası kolyeler, iğne oyası aksesuarları ve bir çok şıklık yaratan el emeği göz nuru'dur. Mevlüd örtüsü kenarına da iğne oyası papatya çiçekleri, yapılırdı eskiden. Binlerce doğa çiçeklerinden el işi süsleri, oya çeşitleri, takılar, ev aksesuarları, kadın aksesuarı ve gelin çiçeği buketleri'de yapılmaktadır.

Renkli pullarla yapılan tığ işi yazma oyaları ile çok kolay modeller yapabilirsiniz. Yazma desenlerine en uygun renkli pullar, renkli boncuklarla model model oyalar çok kolay yapılabilir. Tığ ile işlenen pullu yazma oyaları beyaz ipler yada yazmaların rengi ile uygun ip renkleri tercih edilerek, cıvıl cıvıl pullu oya modelleri işleyebilirsiniz. Yeni model pullu oya örnekleri, kolay yapılabilen modeller, her kadının yapabileceği örnekler'dir. Mavi yazma kenarına mavi tonda pullu oyalar, kırmızı yazma kenarına'da kırmızı pullu oyalar, veya yanar dönerli pul çeşitleri ile muhteşem oya modelleri yapılmaktadır.
Türkan Şoray kirpiği iğne oyası, kır çiçeği gibi rengarenk ve model oya örnekleri. Yeşil iplerle yapılan yapraklar, çim ve çiçek dalları işlendikten sonra üzerine beğendiğiniz, çiçek çeşitlerini, rengarenk iplikler'le iğne oyaları yaparak, model model oyalı yazmalar, elde edebilirsiniz. Her bir oyanın farklı adları vardır. Yeni model yemeni oyalarında, büyük renkli boncuklar, renkli pullar, parlak küçük boncuklar'la çok güzel yazma oyaları işleyebilirsiniz. Genç kızların çeyiz sandıklarında mutlaka bulunması gereken, oyalı yazmalar, iğne oyalı yazma modelleri ve boncuklu yazmalar, rengarenk yemeniler.  

Share this post :

Yorum Gönder

Test Sidebar