Fırında Ispanaklı Börek Tarifi

Ispanaklı Pratik Börek Tarifi: fırında yufka kolay börek yapılışı için malzemeler: 6_7 kişilik börek için bir paket yufka, Yarım kilo ıspanak, 4 adet kuru soğan, 2 yumurta sarısı, Pul biber, salça, tuz, beyaz peynir veya lor, sıvı yağ.
Fırında Ispanaklı Börek
Fırında pratik yufka börek yapılışı için önce, yıkayıp ince ince doğradığımız ıspanakları geniş bir kabın içinde tuzla iyice ovalayıp sıkalım, acı ve kekre tadından arındıralım ki ıspanağın asıl lezzetini yakalayabilmek için.
Kuru soğanları doğrayalım ince ve küçük küçük.  1 yemek kaşığı kadar salçayı, sıvı yağı ve pul biberi de ekledikten sonra, beyaz peyniri, loru da beraberinde karıştırarak, parçalara ayırdığımız yufkalarımızın içine yeterince koyarak sarıp yağladığımız tepsimize dizelim.
Son aşama da yumurta sarısını bir fırça yardımı ile böreklerimizin üzerine sürdükten sonra isterseniz susam veya çörek otu da serperek daha farklı lezzetler elde edebilirsiniz.
200 derece fırında yarım saat pişirime bırakmak yeterli. Sonra da on dakika dinlenmeye bırakalım.
Afiyet olsun.
NOT: Her bir börek arasında boşluklar bırakırsak eğer böreğimizin bütün her eşit şekilde pişecektir. İsteyen ıspanak yerine patates veya sadece peynir de kullanabilir. Yufka yerine yoğurduğunuz hamuru elde açarak, çok pratik börekler,çay saati için, misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz pratik börek çeşitleri ve tariflerini fırın yerine teflon tavada pişirebilirsiniz.
Ispanak börek yapılışı, ıspanaklı börek tarifi, teflonda kızaran kolay börek tarifleri, Pratik böreklerin tarifleri, börek çeşitleri, börek içi malzemeleri. Pratik börek yapılışı.
Share this post :

Yorum Gönder

Test Sidebar