Karışık Dört Mevsim Peynirli Salata

Dört Mevsim Karışık salata: Malzemeler: 1 Deste roka 2 Kırmızı soğan 1 Adet turp Yarım kıvırcık Yarım demet nane Yarım demet maydonoz 3 Adet taze soğan 5-6 tane siyah zeytin 4-5 tane de yeşil zeytin 1 çay bardağı konserve mısır 5 çorba kaşığı zeytin yağı 1 tatlı kaşığı hardal 2 çorba kaşığı parçalara ayrılmış beyaz peynir. Tuz ve karabiber.
   
Dört mevsim karışık salata.
Karışık dört mevsim salatasının yapılışı;
Bol suda ve derin bir kapta yıkadığımız salata malzemelerini, küçük küp şeklinde doğradıktan sonra, salata kabının içine alalım. kuru soğanı ister ince ince ya da büyük parçalar halinde de kullanabilirsiniz. Turpu da yine küçük parçacıklara ayırdıktan sonra, maydonoz, nane ve yeşil soğanları da küçük küçük doğrayalım, konserve mısırı, zeytinleri ve beyaz peyniri salatamızın üzerine göze hitap edecek görselliği yaratarak süslemeler yapabiliriz.  Salatamızı servis tabağımıza aldıktan sonra zeytin yağını üzerine gezdirelim ve bir güzel zevkimize göre süsleyelim, Afiyet olsun.
Vitamin değeri bol aynı zamanda kilo sorununa çözüm getiren karışık mevsim salatası. Yapılışı çok pratik karışık salata malzemeleri her evde bulunabilecek kolaylığa da sahip aynı zamanda.
Share this post :

Yorum Gönder

Test Sidebar