Peynirli Lorlu Poğaça Yapılışı

Malzemeler: 4 yumurta ( 1'nin sarısı üzerine) 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı toz şeker 1 paket kuru maya yarım yemek kaşığı tuz, İç Malzemeleri: 250 gram beyaz peynir 250 gram lor, pul biber ve bir tutam maydonoz Üzeri İçin: 1 Yumurta sarısı Susam ve çörek otu
 
Peynirli Poğaça yapılışı:
Geniş bir kabın içine, yumurtaları, süt, yağ, su, yoğurt, sıvı yağ, toz şeker, tuz ve ılık suya ıslatılan mayayı da ekleyerek karıştırmaya başlayabiliriz, unu da yavaş yavaş serperek yoğuralım ve alabildiği kadar un alıncaya kadar. Kulak memesi yumuşaklığını elde edene dek yoğurduğumuz hamuru yarım saat dinlenmeye bırakalım.
Hazırladığımız peynir/lor, pul biber ve maydonozu ayrı bir kabın içine karıştırarak;
 Yağladığımız tepsiye belli aralıklarla istediğimiz şekli vererek yaptığımız poğaçalarımızı dizelim. Bitinceye kadar farklı şekillerde elde edersek poğaçalara görsel olarak da en az lezzeti kadar farklılık yaratmış oluruz.

 Son aşama da ayırdığımız yumurta sarısını sürdükten sonra susamları ve çörek otunu serpiştirerek 180 derece de ısıttığımız fırına verebiliriz, 30 dakikada peynirli lorlu poğaçamız pişmiş demektir.
Not: Aynı hamur malzemeleri ile farklı iç de kullanarak çok farklı lezzetler de elde edebilirsiniz.
Örneğin: Ispanak kavurarak ya da patates ezmesi ile misler gibi poğaçalar yaparak çay saatlerinize mükemmel değerler katabilirsiniz.  AFİYET OLSUN.. 
10/12 kişiliktir poğaça malzemelerimiz.

       

Share this post :

Yorum Gönder

Test Sidebar