Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Mercimekli Pilav: 1 su bardağı yeşil mercimek 4 su bardağı et suyu veya normal su yarım margarin yada iki yemek kaşığı tereyağ 4 yemek kaşığı sıvı yağ 2 su bardağı pilavlık iri bulgur, yeterince tuz.
Mercimekli Bulgur Pilavı:
1 su bardağı yarı haşlanmış yeşil mercimeği bir başka kaba aldıktan sonra iki kaşık tereyağı veya yarım margarini erittikten sonra biraz da sıvı yağını ekleyip ardından bulguru koyun biraz pembeleştikten sonra et suyunu ya da normal suyu ilave edin, yarı haşlanmış yeşil mercimeği de hemen tenceremize ekleyebiliriz. Tuzu da yeterince atalım.
Yeşil mercimeğin faydaları saymakla bitmez örneğin: Protoin deposu olan yeşil mercimek tansiyon ve şeker hastaları içinde düzenleyici bir ilaç gibidir. Haftada en az iki üç kez tüketilmelidir, doktorların tavsiyelerine göre.
   
 Etin yerini dolduran bakliyatlardan bir tanesi de yeşil mercimek olduğunu biliyormuydunuz?
Haşladığınız mercimeklerin suyunu dökmek yerine yemeklere, çorbalara veya içerek de değerlendirebilirsiniz, vitamin oranı oldukça yüksek bir bakliyat çeşidi.
Afiyet Olsun.. 
Share this post :

Yorum Gönder

Test Sidebar